03 ipiresies top banner

Η θεραπεία του τραυλισμού

Η θεραπεία του τραυλισμού

Παρουσίαση ενός περιστατικού που θεραπεύτηκε με τη βοήθεια της Ομοιοπαθητικής και της ολιστικής Οδοντιατρικής

 

Τον Οκτώβριο του 2010 με επισκέφθηκε στο ιατρείο μου ένας ιατρός παθολόγος 32 ετών που έπασχε απο μυικές κράμπες στους μύες της γνάθου, της κεφαλής και του αυχένα. Δεν μπορούσε να καταπιεί με ευκολία το σάλιο του και τις τροφές. Είχε πολύ σάλιο στο στόμα που τον δυσκόλευε στην ομιλία. Μετά το βραδινό ύπνο το στόμα του ήταν ξηρό, αλλά το μαξιλάρι του βρεγμένο με σάλιο, γιατί κοιμόταν πάντα με το στόμα ανοιχτό. Είχε και ένα άλλο μεγάλο πρόβλημα, τραύλιζε σε έντονο βαθμό, κυρίως σε καταστάσεις στρές. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να δυσκολεύεται να επικοινωνήσει με τους ασθενείς του κατά τη λήψη του ιστορικού.

 

Από τη λήψη του ιστορικού του ασθενή μου διαπίστωσα ότι τα μαύρα σφραγίσματα είχαν αφαιρεθεί χωρις καμία προστασία. Ο συνάδελφος οδοντίατρος που αφαίρεσε τα σφραγίσματα, αγνοούσε εντελώς το ασφαλές πρωτόκολλο για την αφαίρεσή τους (βλέπε www.homeodentist. gr). Η κλινική εικόνα του ασθενή θύμιζε ότι έπασχε από δηλητηρίαση από τον υδράργυρο των σφραγισμάτων. Με τις κατάλληλες εξετάσεις βρέθηκε ότι στον οργανισμό του ασθενή υπήρχε 4 φορές περισσότερος υδράργυρος από τα συνήθη όρια. Εφαρμόστηκε αποτοξίνωση του οργανισμού του με τη χρήση CHLORELA, LIPOIC ACID, Q10, MERCURIUS 7CH και DENTAL AMALGAM 7CH για 4 μήνες.

 

Η ψηλάφηση των μυών της γνάθου, του αυχένα και του λαιμού, κατέδειξαν ότι τα οδοντιατρικά σφραγίσματα δεν είχαν γίνει σωστά και δημιουργούσαν εμπόδιο στις κινήσεις της γνάθου. Ο ασθενής είχε αναπτύξει σύνδρομο δυσλειτουργίας της κροταφογναθικής άρθρωσης. Με απλά λόγια τα άσπρα σφραγίσματα είχαν αναγκάσει τη γνάθο να κλείνει σε λάθος θέση - το τελευταίο δικαιολογούσε τους έντονους μυικούς σπασμούς -.

Απάλλαξα τον ασθενή απο τους σπασμούς αυτούς επαναφέροντας τη γνάθο στη σωστή θέση με ειδικές ασκήσεις, τροχισμό και ανακατασκευή των λευκών σφραγισμάτων. Με τις παραπάνω ολιστικές - οδοντιατρικές θεραπείες εξαφανίστηκαν εντελώς οι κράμπες των μυών και η δυσκαταποσία σε 30 μέρες, Χρειάστηκαν 3 μήνες για να επανέλθει η έκκριση σιέλου στο

φυσιολογικό, ενώ ο τραυλισμός, κατά τα λεγόμενα του ασθενή,είχε μόνο 20% βελτίωση μέσα σε 4 μήνες. Αφού εξαντλήσαμε τις θεραπευτικές δυνατότητες της ολιστικής οδοντιατρικής, αποφασίσαμε να ανατρέξουμε στην εφαρμογή κλασικής Ομοιοπαθητικής.

 

Τα στοιχεία που προέκυψαν απο την Ομοιοπαθητική συνέντευξη ήταν τα παρακάτω:

Εξαιρετικά νευρικό άτομο που είχε διάθεση να χτυπήσει όποιον του φέρνει αντίρρηση ή τον αδικεί, κάτι που δεν πραγματοποιεί γιατί δεν θέλει να κάνει κακό σε κανέναν. Συχνοί εκρηκτικοί καυγάδες με τον πατέρα του και τη μητέρα του, που αμφισβητούσαν μόνιμα τις πνευματικές του ικανότητες. Νομίζει ότι όλοι συνωμοτούν πίσω από την πλάτη του, πολύ καχύποπτος. Δεν εμπιστεύεται εύκολα. Δεν αντέχει την κοινωνική αδικία, έχει ανάγκη να παλέψει για να την εξαλείψει,

Φιλάνθρωπος, κάνει δωρεάν κοινωνικό ιατρείο 2 φορές το μήνα σε άπορους. Πολύ καλός επιστήμονας, διαβάζει, ψάχνει, ενημερώνεται συνεχώς για τη δουλειά του. Με βάση το ιστορικό συνταγογράφησα το ομοιοπαθητικό φάρμακο DYSPROSIUM CARBONICUM 10ΜΚ, που ανήκει στη σειρά των LANTHANIDES των ομοιοπαθητικών φαρμάκων που ανακαλύφθηκαν το 2005. Είδα με χαρά τον τραυλισμό του ασθενή μου να θεραπεύεται εντελώς. Τον ασθενή αυτόν τον παρακολουθώ ακόμη.

 

Σε καταστάσεις έντονου στρες ο τραυλισμός εμφανίζεται σε μικρό βαθμό και μια δόση του φαρμάκου είναι αρκετή να τον απαλλάξει σε λίγη ώρα από το πρόβλημα. Στη διάρκεια της θεραπείας των 16 τελευταίων μηνών ο ασθενής έκανε 18 φορές χρήση του φαρμάκου.

 

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Πολλά έχουν γραφτεί για τις αιτίες του τραυλισμού, αλλά παρ'όλα αυτά παραμένουν σκοτεινές. Η προσωπική μου γνώμη είναι ότι τόσο η δηλητηρίαση του οργανισμού από τα βαρέα μέταλλα, όσο και η απορρύθμιση του αμυντικού συστήματος των παιδιών από τους συχνούς εμβολιασμούς, παίζουν βασικό ρόλο στην εμφάνιση του τραυλισμού. Κακοφτιαγμένα σφραγίσματα, γέφυρες και οδοντοστοιχίες μπορούν να συμβάλλουν στη διαταραχή της ομιλίας. Η Ομοιοπαθητική μπορεί σε κάποιες περιπτώσεις να βοηθήσει στη θεραπεία του τραυλισμού.


Copyright

Μηνάς Ρηγάτος 

Χειρ. Οδοντίατρος
Ειδ. Ομοιοπαθητικός,
Περιοδοντολόγος, Εμφυτευματολόγος.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

Σωκράτους 2 κ΄ Αγίου Νικολάου 101 Γλυφάδα.
Τηλ - Fax: 210 - 89.43.248