03 ipiresies top banner

Τα ΜΑΥΡΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΑ ευθύνονται για την εμφάνιση σοβαρών νευρολογικών διαταραχών και γενετικών ανωμαλιών στα ΒΡΕΦΗ

Τα ΜΑΥΡΑ ΣΦΡΑΓΙΣΜΑΤΑ ευθύνονται για την εμφάνιση σοβαρών νευρολογικών διαταραχών και γενετικών ανωμαλιών στα ΒΡΕΦΗ

Τι είναι τα μαύρα σφραγίσματα;

Το οδοντιατρικό αμάλγαμα (μαύρα σφραγίσματα) είναι ένα υλικό που χρησιμοποιείται για την έμφραξη των τερηδονισμένων δοντιών, για τουλάχιστον 100 χρόνια. Αποτελείται από 50% υδράργυρο, 35% άργυρο, 13% κασσίτερο, 2% χαλκό και ψήγματα ψευδαργύρου. Η παρουσία των 5 παραπάνω διαφορετικών μετάλλων στη σύνθεση του οδοντιατρικού αμαλγάματος και ο χαλαρός χημικός τους δεσμός, έχει ως αποτέλεσμα αφενός τη δημιουργία γαλβανικών ρευμάτων που διαπερνούν όλο το σώμα και είναι της τάξης των 0,1 με 10μΑ (μικροαμπέρ), και αφετέρου τη συνεχή απελευθέρωση, δηλαδή τη συνεχή διάλυση των παραπάνω μετάλλων, τα οποία υπό τη μορφή ιόντων μολύνουν ολόκληρο τον οργανισμό μας. Το φαινόμενο αυτό είναι ακόμη εντονότερο, όταν συνυπάρχουν στη στοματική κοιλότητα ένθετα ή άλλες προσθετικές εργασίες κατασκευασμένες από χρυσό ή άλλο πολύτιμο μέταλλο.

Μελετώντας τη διεθνή ιατρική βιβλιογραφία των τελευταίων 10 χρόνων, κατέληξα στο συμπέρασμα ότι ο υδράργυρος ευθύνεται (μεταξύ των άλλων) για την εμφάνιση γενετικών ανωμαλιών και την εκδήλωση σοβαρών νευρολογικών διαταραχών στα βρέφη. Ο υδράργυρος είναι ένα νευροτοξικό και κυτταροτοξικό μέταλλο, που καταστέλλει το ανοσοποιητικό σύστημα και επηρεάζει το ενδοκρινικό σύστημα, προκαλώντας την καταστροφή σπέρματος και ωαρίων.

 

Κάθε μητέρα που φέρει οδοντιατρικά αμαλγάματα, ή που αφαίρεσε τα οδοντιατρικά αμαλγάματα χωρίς να κάνει τον ανάλογο καθαρισμό του οργανισμού της, με τα κατάλληλα ομοιοπαθητικά και φυτοθεραπευτικά σκευάσματα, έχει υψηλά ποσοστά συγκέντρωσης υδραργύρου στο σώμα της.

Τόσο οι ατμοί του υδραργύρου, οι οποίοι απελευθερώνονται καθημερινά στη στοματική κοιλότητα από τα μαύρα σφραγίσματα, όσο και ο μεθυλικός υδράργυρος που είναι το προϊόν αλληλεπίδρασης του μετάλλου με τα βακτήρια της στοματικής κοιλότητας, περνούν ταχύτατα τον πλακούντα και δηλητηριάζουν το βρέφος.

Ένα βρέφος που η μητέρα του έκανε πρόσφατα μαύρα σφραγίσματα, λαμβάνει μεγάλη ποσότητα υδραργύρου μέσω του μητρικού γάλακτος από τον θηλασμό. Ο υδράργυρος έχει πολύ μεγαλύτερη συγκέντρωση στο μητρικό γάλα από ότι στον ίδιο τον οργανισμό της μητέρας. Όταν μια μητέρα τοποθετήσει στο στόμα της οδοντιατρικά αμαλγάματα, αρκούν μόνο δύο ημέρες για να εμφανιστούν τα υψηλά ποσοστά συγκέντρωσης του μετάλλου στο μητρικό γάλα.

Ο υδράργυρος που περνάει μέσω του πλακούντα απορροφάται από τον οργανισμό του εμβρύου. Υψηλά ποσοστά συγκέντρωσης του μετάλλου ανιχνεύονται στον εγκέφαλο, το νευρικό σύστημα, την καρδιά, το συκώτι, τα νεφρά και τον θυρεοειδή αδένα. Επειδή το βάρος του εμβρύου είναι πολύ μικρό, η συγκέντρωση του ληφθέντος μετάλλου είναι πολύ μεγαλύτερη από ότι στον οργανισμό της μητέρας του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το έμβρυο να εμφανίζει ευκολότερα συμπτώματα χρόνιας δηλητηρίασης από ότι η μητέρα του.

Ο υδράργυρος προκαλεί εμφάνιση επιληψίας και σύνδρομο μειωμένης προσοχής – αντίληψης στα βρέφη ποντικιών.

Ένα βρέφος που έχει εκτεθεί στον υδράργυρο, έχει μεγάλες πιθανότητες να αναπτύξει αυτοάνοσα νοσήματα, σύνδρομο χρόνιας κόπωσης, προβλήματα συμπεριφοράς, επιληψία, αυτισμό, χαμηλό δείκτη νοημοσύνης, διάφορα νευρολογικά προβλήματα και άσθμα.

Ο αυτισμός έχει συσχετιστεί με μητέρες που έφεραν πολλά μαύρα σφραγίσματα πριν τη γέννηση του παιδιού τους ή με μητέρες που εμβολιάστηκαν με Rho-D Immunoglobulin, που περιέχει Mercury Thimerosal (υδράργυρο) πριν τη γέννηση του παιδιού τους. Σε έρευνα που έγινε σε 23.000 περιπτώσεις αυτιστικών παιδιών, διαπιστώθηκε ότι υπήρχε καλυτέρευση έως και 73%, όταν τους χορηγήθηκαν για πολλούς μήνες σκευάσματα που δεσμεύουν τον υδράργυρο και τον απομακρύνουν από το σώμα.

Το Ινστιτούτο Έρευνας των ΗΠΑ για τον αυτισμό, προτείνει ανεπιφύλακτα ότι «η απομάκρυνση του υδραργύρου και των άλλων τοξικών μετάλλων από τον οργανισμό των αυτιστικών παιδιών ή παιδιών με ανάλογες νευρολογικές διαταραχές είναι η πιο ευεργετική θεραπεία που έχουμε μέχρι στιγμής» (Autism Research Institute, 2010).

Ο υδράργυρος σε εξαιρετικά μικρή συγκέντρωση προκαλεί μείωση στην κινητικότητα του σπέρματος και μείωση του αριθμού των σπερματοζωαρίων, ρίχνοντας ταυτόχρονα τα επίπεδα τεστοστερόνης στους άντρες.

Ο υδράργυρος προκαλεί μεγάλες πιθανότητες αποβολής στις γυναίκες και προδιαθέτει στη γέννηση παιδιών με γενετικές ανωμαλίες, επειδή παρεμβαίνει στη σύνθεση του DNA και του RNA.

 

Κάθε γυναίκα που θέλει να γίνει μητέρα, θα πρέπει 6 μήνες πριν την έναρξη της εγκυμοσύνης, να απομακρύνει με ασφάλεια τα μαύρα σφραγίσματα από την στοματική της κοιλότητα και τον υδράργυρο από τον οργανισμό της.

 

Για να αντικαταστήσουμε τα οδοντιατρικά αμαλγάματα, θα πρέπει ο οδοντίατρός μας να ακολουθήσει ένα αυστηρό πρωτόκολλο για την αφαίρεσή τους:

  • Χρήση ειδικής ισχυρής χειρουργικής αναρρόφησης, που να αγκαλιάζει το δόντι από το όποιο αφαιρείται το αμάλγαμα.
  • Τεμαχισμός του αμαλγάματος και απομάκρυνσή του σε όσο το δυνατόν μεγαλύτερα τεμάχια με καταιονισμό άφθονου κρύου νερού από το αερότορ.
  • Χρήση μάσκας προστασίας και γυαλιά για τον γιατρό.
  • Διπλά γάντια για τα χέρια του γιατρού, που πρέπει να ξεπλένονται συχνά όταν γεμίζουν με ρινίσματα αμαλγάματος.
  • Φίλτρο για συγκράτηση του μετάλλου στο οδοντιατρικό μηχάνημα, ώστε να μην μολύνουμε το περιβάλλον μέσω της αποχέτευσης.
  • Αερισμός του χώρου σε μικρά χρονικά διαστήματα.
  • Αφαίρεση 2-3 αμαλγαμάτων κάθε 7-10 μέρες.


Το πρωτόκολλο αυτό προστατεύει σε ένα μεγάλο βαθμό τόσο τον ασθενή όσο και τον γιατρό, από την απορρόφηση των τοξικών ατμών του υδραργύρου, που παράγονται από το τρόχισμα για την αφαίρεση των μαύρων εμφράξεων.

Για την αποτοξίνωση από τον υδράργυρο πρέπει να εφαρμοστεί ένα θεραπευτικό σχήμα που θα προκαλέσει:
α) την αποβολή του μετάλλου από τα κύτταρα β) την δεσμεύση του και γ) την αποβολή του από το σώμα, μέσω του απεκκριτικού μας συστήματος.

Χρησιμοποιούμε τα ομοιοπαθητικά φάρμακα Mercurius Solubilis, mercurius vivus, dental amalgam, και τα Solidago και Taraxacum (για τον καθαρισμό ήπατος και νεφρών και τη διέγερση της νεφρικής και της ηπατικής λειτουργίας). Το Lipoicacid για την απομάκρυνση του ινοργανικού υδραργύρου (των οδοντιατρικών αμαλγαμάτων).
Παράλληλα χορηγούμε και φυσιοθεραπευτικά σκευάσματα, που βοηθούν την δέσμευση και αποβολή του μετάλλου.

Τα σκευάσματα αυτά περιέχουν: chlorella, vitamin-c cilantro,allium sativum, allium ursinum, omega-3 (epadha), probiotics. H επιλογή των σκευασμάτων βασίζεται στις ανάγκες του κάθε ασθενούς. Καλό είναι, οι ασθενείς που θέλουν να αποτοξινωθούν από τον υδράργυρο του οδοντιατρικού αμαλγάματος, να μην χρησιμοποιούν τα σκευάσματα αυτά μόνοι τους, αλλά να ακολουθούν την καθοδήγηση του θεράποντος ομοιοπαθητικού οδοντιάτρου.

Μετά από 15 χρόνια κλινικής παρατήρησης, διαπίστωσα ότι πολλά από τα παιδιά που έχουν δηλητηριαστεί από υδράργυρο παρουσιάζουν τα παρακάτω συμπτώματα:

  • Υπερτροφική αιμορραγική ουλίτιδα με έντονη κακοσμία.
  • Αυξημένη έκκριση σιέλου με μεταλλική γεύση.
  • Υπερτροφικές πυώδεις αμυγδαλές.
  • Πόνους στα κόκαλα των άκρων το βράδυ, που χειροτέρευαν με κρύο και υγρό καιρό.
  • Αδυναμία συγκέντρωσης στο σχολείο.
  • Υπερβολική επιθετικότητα απέναντι στους συμμαθητές και το οικογενειακό τους περιβάλλον.
  • Αϋπνία μετά τα μεσάνυχτα.


Για την απομάκρυνση του υδραργύρου από τον οργανισμό των παιδιών αυτών και την βελτίωση των ψυχικών και σωματικών τους συμπτωμάτων, χρησιμοποιούμε τα ομοιοπαθητικά φάρμακα Mercurius Solubilis, mercurius vivus, dental amalgam, Solidago, Taraxacum και τα φυσιοθεραπευτικά vitamin-c ,chlorella,και probiotics.
Τα ομοιοπαθητικά φάρμακα kali-bichromicum, kali bromatum, lithium phoshoricum, baryta phoshorica,baryta carbonica, thallium mettallicum, lanthanum bromatum, helium, neo, και magnesia bromata, άλατα του plumbum και του aluminium έχουν βοηθήσει σε περιπτώσεις αδυναμίας συγκέντρωσης, μειωμένης μνήμης και προσοχής, έλλειψης επικοινωνίας με το περιβάλλον και επιθετικότητας.


Copyright

Μηνάς Ρηγάτος 

Χειρ. Οδοντίατρος
Ειδ. Ομοιοπαθητικός,
Περιοδοντολόγος, Εμφυτευματολόγος.

ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙΤΕ

Σωκράτους 2 κ΄ Αγίου Νικολάου 101 Γλυφάδα.
Τηλ - Fax: 210 - 89.43.248